Moderna tandläkare i Solna

Att gå på regelbundna kontroller hos tandläkare i Solna gör att man har en bra grund för sin munhälsa. Då förebygger man ofta hål och andra problem i god tid.

Redan när man får en bebis så möts man av information från tandläkaren. Detta då man idag vet att man redan i unga år kan förebygga och ge barn en god tandvård och munhälsa. Från att bebisarna är ganska små kan man låta dem ha en tandborste med ett tuggvänligt grepp. Detta så att de vänjer sig vid själva tandborsten.

När sedan de första små riskornen tittar fram är det dags att börja borsta barnets tänder. Precis som en vuxen gäller det att ha en klick tandkräm och borsta två gånger om dagen, morgon och kväll. Klicken av tandkräm ska motsvara barnets lillfingernagel ungefär. Som vuxen har man istället måtten 2 x 2 x 2, det vill säga 2 cm tandkräm, 2 minuter och 2 gånger dagligen.

Regelbundna besök hos tandläkaren under hela livet

Med regelbundna besök hos tandläkaren redan från barndomen blir besöken ett naturligt inslag i livet. Med åldern så kan även tandläkarbesöken förändras. Tonåringar som får tandställning och vuxna i olika åldrar som behöver tandproteser. Många tandläkare idag erbjuder ett brett utbud av behandlingar för sina patienter.

Det kan vara allt från en klassisk undersökning till en estetisk behandling. Digital utveckling och sociala medier har lett till att tandläkarna erbjuder nya behandlingar. Det är många som inser att ålder, kaffe och rödvin gör tänderna både gulare och fläckiga. Därför är det många som inspireras av kändisarnas bländvita leende och vill ha vitare tänder.

Uppdaterad tandläkare med digital utveckling

Då kan man gå till sin tandläkare och göra en estetisk behandling i form av en tandblekning. Ibland kan det där vitare leendet stärka en persons självförtroende mer än man tror. Det finns de som bär på ett dolt handikapp genom att aldrig våga visa sina tänder när de ler. Att våga le och visa tänderna efter tandblekningen kan göra att personen lever upp igen.

Den digitala utvecklingen har även under åren fått tandläkaryrket att bli mer digitalt på många sätt. Det patienterna i första hand möts av är att man kan boka tider online. Det gör det lätt för patienten att hitta en tid som passar när man ska på besök hos sin tandläkare.

Trygg och avslappnad miljö hos tandläkaren

Gamla tiders röntgen med framkallningslabb är också ett minne blott för de som minns det idag. Numera är det digital röntgen som gäller. Samma sekund bilderna tas landar de i patientens digitala journal. Det digitala samhället och dess utveckling gör att det är lätt för tandläkaren att hänga med i den senaste forskningen på området. Det gör att tandläkaren kan möta sina patienter med högkvalitativ tandvård.

Förutom tandvården arbetar man med att ge ett lugnt och tryggt intryck när patienterna kommer. Redan i väntrummet ska patienterna känna att det är en lugn och avslappnad miljö. Känslan följer med in i de moderna och bekväma behandlingsrummen. Det gör att man som patient kan känna sig tryggt omhändertagen under hela besöket hos tandläkaren.