Om oss

Hur hinner de med allt? Erkänn att ni som familj ställt den frågan när ni sett, och hört hur andra familjer lever sina liv? Vissa verkar ha hur mycket tid som helst och hinner med att göra hur många roliga saker som helst under varje vecka. Här kan det skapa avundsjuka och det kan skapa en situation där man själv känner sig sämre.

Det man måste komma ihåg i all denna jämförelse och fönstershopping är att den ofta handlar om en friserad bild av verkligheten. Sociala medier ger oss en möjlighet att lura ögat: vi visar upp perfekta fasader och illusioner av lycka för andra i syfte av att framställa oss själva som perfekta. I många fall så handlar det om luftslott och därför är det sällan en sund idé att låta gräva ner sig framför Instagram eller exempelvis Facebook.

Att vi stressar upp oss över exempelvis sociala medier är en fara, men det finns även andra stressfaktorer i våra liv. Många arbetar mer idag än tidigare och vi har en press på oss att alltid prestera. I kombination med sämre mat och mindre rörelse så skapar vi stora problem för både oss själva och för hela vårt samhälle. Hur kan du göra för att må bättre – och hur kan du agera för att dina barn ska göra det?

För, det som visar sig är att barn och ungdomar idag mår sämre än någonsin tidigare. De brottas med samma problem som vi vuxna gör – men i en större skala. Här måste vi lösa problematiken och hitta lösningar som gör att barn får bättre förutsättningar. Är det okej att plocka bort telefonen? Är det okej att införa skärmtid? Kan man tvinga ett barn att börja med olika idrotter och kan man förändra hela upplägget kring mat och kost? På den här sidan ska vi gå igenom allt detta och mycket mer. Vi kommer att lägga fokus på barn, på uppfostran och på hur man lyckas få till stånd en bättre vardag i vår uppstressade tid. Välkommen!