Ha roligt ute och inne på museum i Stockholm

Att gå på museum i Stockholm ska inte lämna besökare med värkande fötter och sura mungipor. Garanterat kommer både barn och vuxna bli glada av denna upplevelse.

Det finns museum och så finns det museum. Naturligtvis beror upplevelsen på flera olika saker. Bland annat förstås beroende på vilka intressen man har. Vissa vill se renässansmålare eller mystiska maskiner, andra vill se textilier eller artefakter från andra kulturer. Sedan finns det vi andra som bara vill ha kul.

Är man i olika åldrar kan det bli lite knivigt. Det är inte alltid vuxna och barn har exakt samma smak vad gäller underhållning. Eller så har man exakt samma smak men de vuxna är lite generade för att erkänna det. Släpp det vuxna för en halv dag och erkänn att detta är roligt. Hur många dagar ska man vara allvarlig, inte alla väl?

Ett roligt museum för alla

Ett barnmuseum i Stockholm betyder att det är anpassat för barn, inget annat. Det är inte så svårt att släppa fram barnet i dig om du bara släpper prestigen. Här kan du ha roligt timmar i sträck, skratta och ha kul och känna igen saker du trodde du glömt för längesen.

Ett riktigt och välförsett museum måste ha fika och mat. Lågt blodsocker kan ta död på vilken upplevelse som helst. Detta får icke ske. Underhållning är alldeles för viktigt för att slarvas bort bland trista lokaler utan mat och dryck. Barn behöver springa av sig och vuxna behöver pusta ut. Eller var det tvärtom?